Sweco söker exjobbare för utveckling av applikationer till Hololens

Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling arbetar med att strukturera, analysera och presentera stora mängder information på ett överskådligt sätt, ofta med geografin som hjälp. Lösningarna används inom exempelvis bygg- och infrastrukturbranschen. På Sweco får du möjligheten att vara med och forma framtidens städer och samhällen.

Som konsulter inom IT för samhällsutveckling bygger vi smarta lösningar för framtidens samhälle genom att kombinera vår gedigna IT-kompetens med övriga Swecos kunskap om samhällsutvecklingens alla områden. För att skapa dessa smarta lösningar krävs smarta informationsflöden som vi är experter på att utveckla.

Sweco innehar BIM-kompetens i absolut världsklass inom alla discipliner och BIM är en naturlig del i våra projekteringsuppdrag. Den nya trenden inom området är VR-visualisering, vilket används redan idag på Sweco med produkter som Oculus Rift eller HTC Vive. Vi har nu fått tag på ett utvecklingsexemplar av AR/mixed reality-produkten Microsoft Hololens som vi nu vill undersöka hur vi kan fortsätta och utveckla den smarta staden med.

Vi söker en innovativ person som via sitt exjobb vill ta sig an uppgiften att implementera Hololens i vår verksamhet.

UPPDRAGSBESKRIVNING · Utreda hur vi kan använda Microsoft Hololens i projektering eller fastighetsförvaltning. · Utveckla applikationer i Visual studio · Sammankoppla BIM-modell och visualiseringsmodell (från exempelvis 3D-studio max) med Hololens · Undersöka möjligheter till att läsa data från Microsoft SharePoint och andra molntjänster · Sweco bistår med handledning från våra systemutvecklare och BIM-samordnare

MÅL

Applikationer anpassade för Microsoft Hololens för användning inom projektering och/eller fastighetsförvaltning

PROFIL

Du som studerar data och systemvetenskap, medieteknik, informationsteknologi eller liknande och har ett stort intresse för teknik och visualisering.

Placeringsort: Falun

KONTAKTPERSONER Henrik Fållby, henrik.fallby@sweco.se, tel: 023-46 488

Martin Strömvall, martin.stromvall@sweco.se, tel: 023-46 409