DV/IT-Dagarna 2016!

Nu är det dags för årets DV/IT-dagar! Självklart ska man gå för att få en bättre koll på arbetsmarknaden, men även för att bli inspirerad och lära känna varandra!

Alla event under DV/IT-dagarna är helt frivilliga och kostnadsfria. På lunchföredragen bjuds det på mat av de företag som håller i föreläsningen. Det är dock viktigt att man anmäler sig för att få mat! 

Här anmäler ni er till eventen: http://goo.gl/forms/6lj50UbRXS

OBS: Anmälan stänger tisdagen den 29:e mars kl. 23:59! Det är begränsat med platser; vi hör av oss dagarna innan eventet om man fått plats.

Det finns även ett Facebook-event: \ https://www.facebook.com/events/1010463469023754/

Schema:

12:15-13:00, 4/4 – Lunchföredrag med Telia

Fyra personer från Telias utvecklingsavdelning i Uppsala kommer och berättar om vad Telia kan erbjuda er studenter. Eventet riktar in sig på jobb och exjobb.

Plats: Polhemsalen, Ångström. 

—-

12:15-13:00, 5/4 – Lunchföredrag med Drivhuset

Kom och inspireras av Uppsala-entreprenören som startade sitt första företag under gymnasietiden. Hans har sedan dess registrerat ett spelutvecklarföretag på börsen, samt varit med och utvecklat Hansoft till det framgångsrika företag det är idag.

Hans Dahlström kommer att berätta om medgångar, motgångar, utmaningar och möjligheter under sin entreprenöriella resa, och under föreläsningen kommer du också få ta del av det stöd som finns att tillgå kostnadsfritt om du vill starta företag eller realisera en idé. 

Plats: Polhemsalen, Ångström.

—-

12:15-13:00, 6/4 – Masterprogram-information för DV-studenter

Information till dig som funderar på att plugga vidare på masterprogrammet inom datavetenskap här i Uppsala. Det bjuds på lunch, men det är drop-in som gäller, och tredjeårsstudenter har förtur!

Plats: P1211, ITC.

—-

18:00-21:00, 6/4 – Kvällsevent med Accenture

En stor trend just nu är Internet of Things (IoT). Men vad betyder egentligen IoT och är det bara en övergående trend eller erbjuder IoT möjligheter för företag att skapa värde för sina kunder? Under denna kväll skulle vi vilja ta tillfället i akt att svara på dessa frågor och presentera hur Accenture jobbar med att digitalisera verksamheter. Du kommer även få chansen att testa att lösa ett problem där fokus ligger på att använda uppkopplade enheter.

Så välkommen till en kväll där du får lära känna Accenture. Vi vill att kvällen ska vara interaktiv så ställ gärna frågor och kom med funderingar på hur det är att vara konsult. Accenture kommer även bjuda dig på mat och dryck under kvällen.

Plats: Uthgård

—-

12:15-13:00, 7/4 – Lunchföredrag med Webbgaraget

Webbgaraget kommer berätta hur det är att att jobba på en mindre webbyrå i Uppsala och vilka fördelar det har jämfört med att kanske bli konsult i t.ex. Stockholm. Föreläsningen kommer dels att täcka de tekniker som Webbgaraget jobbar med, men även hur ett projekt går till från idé till utförande och hur en typisk arbetsdag ser ut.

Plats: Å2005, Ångström.